Прокуратура Рівненщини допомагала слідству країнам Європи

фото ілюстративне

Прокуратура Рівненщини бере активну участь у міжнародному співробітництві. Прокуратура Рівненської області забезпечує належну організацію роботи у галузі міжнародного співробітництва і правової допомоги у кримінальних провадженнях.

Для цього проведено результативні заходи та виконано зобов’язання України перед міжнародними інституціями у питаннях екстрадиції, наданні правової допомоги, розслідуванні кримінальних проваджень, що надійшли до правоохоронних органів Рівненської області в порядку кримінального переслідування.

Зокрема, прокуратурою Рівненщини упродовж 2018 року організовано виконання 62 запитів іноземних держав про міжнародне співробітництво під час кримінального провадження. Правову допомогу надано органам слідства Польщі, Угорщини, Білорусі, Словенії та іншим країнам.

У свою чергу до іноземних компетентних установ прокуратура області скерувала 10 запитів правоохоронних органів регіону про міжнародну правову допомогу. Зокрема, запити щодо виконання процесуальних дій скеровувалися до Республік Австрія, Білорусь, Чеської, Польської та Французької Республік.

Від компетентних органів іноземних держав для подальшого кримінального переслідування надійшло 5 кримінальних проваджень.

Загалом органами досудового розслідування регіону розслідується 11 кримінальних проваджень, що розпочаті за запитами компетентних органів іноземних держав, котрі перебувають на особливому контролі прокуратури області.

Окрім того, в минулому році прокуратурою ініційовано видачу іноземною державою розшуканої особи, котра вчинила злочин на території України та переховувалася.

Робота на даному напрямі триває.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також