Прокуратура Рівненщини відсудила у недобросовісного орендаря землю на понад 3 млн грн

фото ілюстративне

На Рівненщині за позовом прокуратури несумлінного орендаря позбавлено права користуватися землею вартістю понад 3 млн грн

Господарський суд Рівненської області 03.05.2018 визнав обґрунтованими доводи прокуратури та зобов’язав товариство з обмеженою відповідальністю повернути державі в особі Рівненської міської ради земельну ділянку вартістю понад 3 млн грн.

Мова йде про 0,3 га землі на околиці м. Рівне, що надавалися товариству в оренду з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування виробничої бази. 

Встановлено, що орендар усунувся від виконання договірних зобов’язань та тривалий час не здійснював плату за оренду землі, що призвело до не надходження до бюджету значної суми коштів.

З цих підстав та з метою захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин Рівненська місцева прокуратура пред’явила до суду позов про розірвання договору оренди та повернення державі зазначеної земельної ділянки, який задоволено у повному обсязі. 

Таким чином, завдяки втручанню прокурорів несумлінного орендаря позбавлено права користуватися земельною ділянкою вартістю понад 3 млн грн та її повернуто законному власнику. 

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також