Прокуратура Рівненщини вирішувала, як боротиметься з корупцією (ФОТО)

На семінарі у прокуратурі Рівненської області обговорили питання організації роботи правоохоронців щодо запобігання та протидії корупційним проявам

Питанням організації діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання та протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією, та шляхів удосконалення цієї роботи був присвячений семінар, що відбувся  16 лютого у прокуратурі Рівненської області.

У заході під головуванням першого заступника прокурора області Ігоря Ольшанецького, взяв участь начальник сектору протидії корупції Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Іван Костенюк, працівники регіональної прокуратури,  керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, а також прокурори, на яких покладено безпосереднє здійснення обов’язків роботи з вказаного напряму.

Під час семінару перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький зазначив, що корупція залишається актуальною проблемою у суспільстві і  найбільше вона вражає систему відносин громадян з органами державної влади,  місцевого самоврядування в процесі реалізації їх конституційних прав. А тому метою проведення вказаного семінару є необхідність розробити шляхи удосконалення протидії цьому ганебному явищу з метою ефективнішого усунення суспільно небезпечних наслідків корупційних порушень.  

Зазначалось, що торік за матеріалами органів прокуратури області складено поліцією 65 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, що склало 35% від загальної кількості складених протоколів по Рівненській області. Прокурори забезпечили участь у розгляді судами адмінпротоколів, за якими до відповідальності притягнуто 59 посадовців та депутатів. Сума накладених штрафів склала майже 100 тисяч гривень.

Прокурори внесли керівникам органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств установ, організацій 161 подання про усунення причин і умов, які сприяли вчиненню корупційним правопорушенням. За документами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 44 посадові особи, скасовано 3 незаконних рішення, прийнятих в умовах конфлікту інтересів.

Вже в цьому році  прокурорами скеровано 18 матеріалів для перевірки в Управління захисту економіки та підтвердження порушень.  

Доповідачами були роз’яснені питання, що стосувались організації роботи працівників Управління захисту економіки в Рівненській області, прокуратури, як спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання та протидії корупції. Обговорено проблемні питання, які виникають при реалізації повноважень прокурорів, наданих  статтею 65 Закону України «Про запобігання корупції», а також особливості забезпечення  участі прокурора при розгляді судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Семінар пройшов у формі діалогу та дискусії між учасниками заходу, також він дав змогу обмінятися досвідом щодо організації прокурорської діяльності у з питань додержання антикорупційного законодавства, зокрема  у місцевих прокуратурах.

 

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також