Прокуратура Рівненської області забезпечила належні умови для в’язнів

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

За втручання органів прокуратури Рівненської області вжито заходів до належного матеріально-побутового забезпечення осіб, які засуджені до позбавлення волі. У минулому році були проведені перевірки додержання адміністрацією Державної установи «Городищенська виправна колонія (№96)» вимог ст. 115 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо створення особам, які відбувають покарання у даній виправній установі, необхідних житлово-побутових умов, що відповідають правилам санітарії та гігієни. Повідомляє прокуратура Рівненської області.

Було виявлено недотримання житлово-побутових норм у секторі для тримання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі. 9 із 25 засуджених цього сектору не були забезпечені мінімальною житловою площею 4 кв. м. В окремих камерах ремонт тривав з 2018 року, а в деяких він був відсутній взагалі.

Внаслідок вжитих заходів кількість засуджених, які не забезпечені мінімальною нормою жилої площі, зменшилось до 3 чоловік. Також із бюджету виділено кошти на капітальний ремонт приміщення, де утримуються в`язні, з влаштуванням прогулянкових двориків.

Читайте також