Прокуратура вимагає повернути державі понад 78 га землі на Рівненщині

Рівненська окружна прокуратура звернулась до господарського суду Рівненської області з позовом в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Рівненській області до одного зі структурних підрозділів Національної академії аграрних наук України та приватного товариства про визнання недійсним договору контрактації сільськогосподарської продукції, повернення земельних ділянок загальною площею 78,2 га та вартістю 16,4 млн грн. про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

"Так, прокурором встановлено, що у травні цього року між одним з місцевих підрозділів НААН України та Товариством укладено правочин, який містить ознаки оренди землі. Зокрема, за умовами договору держустанова фактично за плату та у визначений строк передала у користування Товариству земельні ділянки державної форми власності загальною площею 78,2 га, які перебувають у неї на праві постійного користування, що є порушенням Законодавства України", - зазначають у прокуратурі.

Окрім того, договір контрактації укладений без погодження Національної академії аграрних наук України, що є обов’язковим, у разі коли вартість предмету становить більше 10 % вартості активів установи, що також є порушенням.

Зважаючи на ці обставини прокуратура і звернулась до суду.

Читайте також