Пропрацював всього два тижні: уродженця Рівненщини звільнили з посади міністра освіти і науки України

Сьогодні, 25 березня, під час засідання Уряду прем'єр міністр України Денис Шмигаль звільнив з посади міністра освіти і науки України уродженця міста Костополя Рівненської області Юрія Полюховича, який був призначений два тижні тому - 10 березня 2020 року.

Тепер же тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра освіти і науки буде Любомира Мандзій. За таке рішення проголосували усі міністри.

Любомира Мандзій до призначення на нову посаду була заступницею міністра освіти та науки України.

“У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед Міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем. Ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого”, – прокоментувала своє призначення нова очільниця МОН України.

Любомира Мандзій  народилася 10 травня 1973 року у с. Опака Дрогобицького району Львівської області. Одружена, має сина.

Нагадаємо, що міністерка освіти Ганна Новосад пішла у відставку разом з урядом Гончарука. В новому Кабміні вона відмовилася працювати. Тоді виконувачем обов’язків міністра освіти і науки призначили українського науковця і історика, уродженця міста Костополя Рівненської області 40-річного Юрія Полюховича.

Читайте також