Прості поради для підготовки машини до холодів, які збережуть багато грошей

Холоди завжди приходять несподівано. Навіть якщо водій на них чекав, вчасно зробив шиномонтаж і поміняв мастило, заморозки і дощі здатні зіграти багато злих жартів, віднявши чимало часу і грошей. Про те, як за допомогою простих дій уникнути неприємностей, інформує Ukr.Media.

Насамперед відкриваємо капот і дивимося на патрубки системи охолодження. Якщо побачили, що пластикові кріплення десь обламані (це відбувається від постійних вібрацій), потрібно запобігти потенційному серйозному ремонту. Адже в разі, якщо залишки хомута труться об гуму, дуже скоро це призведе до розгерметизації всієї системи. Підсумок — потече антифриз, перегріється двигун, а далі капітальний ремонт. Тому хомут потрібно видалити і замінити новим. А місце потертості обмотати термостійкою ізоляційною стрічкою (її продають в будь-якому господарському магазині).

Потім прибираємо з-під капота все листя, яке зібралася під лобовим склом. Адже в цьому районі розташовані дренажні отвори, через які відводяться потоки води, що стікають з "лобовухи". Якщо вони будуть забиті, рідина може потрапити на електродвигун склоочисника або на блок управління двигуном (ЕБУ). Тяжкість наслідків залежить від компонування підкапотного простору. Так як електрика моторошно боїться води, вона просто згорить. У гіршому випадку, ЕБУ зламається і автомобіль поїде далі тільки на евакуаторі.

Наступним кроком чистимо дренаж кузова. Багато водіїв, щоб пробити зливні канали, використовують шматок товстого дроту: він досить гнучкий, при цьому твердий. Тому не впирається в вигини зливних магістралей, а проходить до самого низу. Подібним чином елементарно видалити дрібне листя і бруд, який закупорює сливи. І не треба нічого розбирати або знімати оббивку багажника, щоб дістатися до трубок відведення вологи.

Четверта порада: огляньте колісні ніпелі. Чи немає на них дрібних тріщин і взагалі, не труять "соски" повітря. Побачили проблему? Тоді пряма дорога в шиномонтаж. А якщо все в нормі, замініть захисні металеві ковпачки пластиковими. Такий ковпачок не "прихопить" мороз, так що його можна легко відкрутити і накачати спущене колесо. В іншому разі, велика ймовірність зламати ніпель. Тоді доведеться ставити запаску. А якщо примерзнуть і колісні болти, то "танці з бубном" навколо машини триватимуть до ночі.

Не забудьте і про акумулятор. На його клемах не повинно бути оксидів або іржі. Нагадаємо і про те, що якщо автомобіль довго стояв, батарея потребує підзарядки. Для цього їдьте на автомагістраль і подолайте близько ста кілометрів. Це дозволить добре завантажити генератор і повністю заповнити заряд. Нарешті, утепліть АКБ. Для цього підійдуть такі матеріали, як повсть або фольгопласт.

Читайте також