Простий рецепт смачного полуничного варення

У розпалі сезон полуниці, і хоча вартість ягоди ще дуже висока, багато хто в цьому році її вже спробували. Зовсім скоро полуниця з'явиться і на відкритому грунті, а не лише в теплицях. І, тоді почнеться сезон консервації. Тобі обов'язково стане в нагоді легкий рецепт полуничного варення.

Полуничне варення, мабуть, одне з улюблених солодощів дитинства. Але часто від його приготування господинь зупиняє те, що варення без варіння уявити складно. Але, на щастя, вже давно придумані рецепти, які полегшують життя. tochka.net розповідає, як приготувати полуничне варення без варіння.

Варення з полуниці без варіння має на увазі приготування без обробки ягід. Так що плиту включати доведеться, але все хвилин 40.

Полуничне варення без варіння

Інгредієнти:

  • вода - 0,5 склянки,
  • цукор - 1 кг,
  • полуниця - 2 кг.

Приготування:

  1. Очисти, помий і зціди полуницю, потім помісти в зручну ємність.
  2. У кастрюлю насип цукор, додай води і почни готувати сироп. Доведи до кипіння, а потім вари на маленькому вогні 5-7 хвилин до густоти. Не допусти, щоб сироп зблід.
  3. Залий сиропом полуницю, накрий кришкою і дай охолонути. Ягоди пустять сік, а сироп стане рідким.
  4. Знову злий сироп в каструлю, доведи до кипіння і вари на невеликому вогні п'ять-сім хвилин. Знову залий полуницю, накрий і дай охолонути. Повтори цю дію три-чотири рази.
  5. Розлий варення в стерилізовані банки, накрий кришкою і помісти під ковдру.

Читайте також