Протестував та обміняв чужий "BMW": молодик із Рівненщини може "сісти" на 5 років

Житель Рівненського району протестував чужий "BMW" та обміняв його на іншу автівку. Тепер йому загрожує кримінальна відповідальність. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної поліції. 

Так, учора, першого червня, близько 20-ї години до поліції із заявою про незаконне заволодіння автомобілем «BMW 318» звернувся 28-річний рівнянин.

Як з'ясувалось, двоє знайомих на тиждень вирішили нібито помінятися легковиками, аби протестувати їх та в подальшому визначитися із можливою купівлею-продажем. «Geely CK» рівнянину не сподобалося і він повернув його 21-річному власнику. Утім, останній не поспішав віддавати «BMW», щоразу називаючи різні причини. Тож, минув не один тиждень «угоди» і 28-річний житель обласного центру звернувся до поліції.

Оперативники Рівненського РУП під час проведення першочергових слідчих дій та розшукових заходів виявили «BMW 318» у селі Дядьковичі. 22-річний молодик, який знаходився поруч із легковиком, повідомив поліцейським, що погодився на пропозицію обміну свого авто на запропонований «BMW».

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 289 КК України, поліцейські встановлюють усі обставини скоєного злочину. Транспортний засіб вилучений та поміщений на спецмайданчик.

Вирішується питання про повідомлення 21-річному жителю Рівненського району про підозру. Санкція інкримінованої йому статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Читайте також