Протирадіаційна евакуація на Рівненщині: як це було? (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Евакуація населення із 30-км зони навколо ХАЕС та вивезення матеріальних і культурних цінностей

Реагувати на надзвичайні ситуації, пов'язані із радіаційною аварією, вчаться на Рівненщині. 

За легендою, о 08.30 на промисловому майданчику Хмельницької атомки виникла аварія, а вже о 10.55 небезпечну подію кваліфікували як "комунальну". У зону можливого радіоактивного забруднення потрапляють Острог та 82 населені пункти Гощанського, Здолбунівського та Острозького районів. А це майже 60 тисяч людей.

Умовно по навчанню, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко видав розпорядження "Про організацію евакуації населення". Оперативно, у селекторних студіях Рівного та Острога відбулися засідання Комісії з питань надзвичайних ситуацій та Комісії з питань евакуації.

Відповідно, місцями розселення визначено Дубно, Дубенський, Млинівський та Рівненський райони. Органи управління та сили територіальної підсистеми ЦЗ переведені в режим НС.

"Рівненська область - особлива, адже знаходиться між двома атомними електростанціями. Тому перевірка готовності регіону до надзвичайних ситуацій є актуальною. Адже це реальне життя людей. За результатами навчання оцінять готовність сил і засобів до проведення евакуаційних і рятувальних дій", - наголосив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Під час практичної фази навчань, зокрема, відпрацьовують заходи з оповіщення та проведення евакуації. На практиці також перевіряють систему оповіщення, порядок укриття населення, контролюють хід розгортання пунктів евакуації та постів регулювання руху.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також