"Пушик тепер на веселці": на Рівненщині жінка заколола вилами червонокнижну видру

Видру Пушика цієї зими з сіток врятувала родина з Рівненської області. Тоді для Пушика шукали сім`ю - тваринка була ще маленькою, але дуже активною.

Пушика врятували у Клесові - його відгодували та виховали люди. Тваринка була ручною та комунікабельною.

Однак, незодавно видра втекла з клітки та залізла у город до сусідки.

"Наша сусідка Пушика вчора жорстоко заколола вилами, бо він втік з вольєру і переліз до неї в город. Хлопці з 6.00 ранку його шукали, та, нажаль, не встигли. Всі в шоці від такої жорстокості", - написала Вікторія Никончук.

До словами, видри занесено до Червоної книги, а їх вбивство карається законом.

"Наша видра, червонокнижна тваринка Пушик тепер на веселці. Йому було лише рік. В цей тяжкий для українців час, коли йде війна, люди згуртовуються, рятують від війни братів своїх менших. Та нажаль, на світі є і шкуродери, яким завжди хтось, чи щось заважає бути щасливим. Так сталося і в нас", - прокоментувала Вікторія.

Втім, у сусідки Наталії Мамонтової – інша версія. Вона розповіла журналістам «РадіоТреку», що трапилося у той день:

 - Доброго дня, шановне панство!!! Спробую роз'яснити ситуацію, щоб це не виглядало так однобоко. Мені дуже, дуже жаль, що так сталося!!!! Але ситуація дещо не така, як її описує пані Вікторія. Я не вбивала тварину тому, що вона просто залізла до мене на город. Відстань від моєї хати до хати пані Вікторії приблизно така сама, як від моєї хати до лісу.

Я у СВОЄМУ дворі захищалася від дикої та агресивної тваринки, що кидалася на мене і яка прийшла з лісу. Оборонялася першим що було під рукою. Я її травмувала. Коли я отямилася - сказала чоловіку. Він повідомив, що сусіди шукають якусь тваринку. Я зрозуміла, що накоїла - пішла чесно повідомляти сусідів.

Розповіла, що накоїла, і наскільки це було можливо в тій ситуації перепросила у сина Вікторії. Чоловік Вікторії запевнив мене, що вони претензій до мене не мають, бо тваринка втекла з-під нагляду.

Я проста сільська жінка, багато працюю, до сусідів за паркан часу не маю зазирати. І не можу знати, яких екзотичних тварин вони тримають. У тваринках я також погано розбираюся. Що, звісно, не применшує моєї провини. Мені дуже жаль, що так сталося.

Я не «шкуродер», як мене тепер називають, і у мене вдома живуть тварини. Ще раз перепрошую!!!!!! А виставляючи ситуацію так однобоко, чи не намагається пані Вікторія зменшити свою відповідальність по недогляду за тваринкою???

Ми писали ранішеНа Рівненщині шукають родину для ручної видри, яку маленькою врятували з сіток (ФОТО+ВІДЕО)

Читайте також