"П`яна" ДТП на Рівненщині залишила сиротами шістьох дітей

Влітку цьогоріч на дорозі між селами Михалин і Балашівка на Березнівщині сталась смертельна автотранспортна пригода. 28-річний водій не впорався із керуванням, внаслідок чого транспортний засіб Volkswagen Tоuran на польській реєстрації виїхав із дороги у кювет, врізався у дерева та перекинувся.

Результати огляду водія на стан алкогольного сп’яніння — 0,81 проміле

Внаслідок аварії на місці події загинули двоє чоловіків, який було 30 та 31 рік – мешканці села Михалин. У ДТП також травмувались 28-річний керманич та двоє інших пасажирів: 43-річний та 28-річний односельці отримали забої обличчя та тіла, струс головного мозку. Після надання медичної допомоги їх відпустили.

Нещодавно над винуватцем аварії був суд. Водій визнав свою винуватість і розповів, що передувало смертельній пригоді. Увечері напередодні він зі знайомими був біля магазину в Михалині, розпивали пиво. Коли заклад закрився, їх розігнали.

На вулиці до них підійшли двоє чоловіків і почали розпитувати про автівку, мовляв, собі не проти таку придбати та попросили проїхатись до сусіднього села Балашівка і назад. П’ятеро чоловіків поїхали в інше село, там зупинились біля кафе «потусили» і поїхали назад.

Обвинувачений розповів, що «повертаючись додому, по ґрунтовому покриттю він рухався зі швидкістю 80-90 км. за годину, а по асфальтованому - 110-115 км. за годину. Таку швидкість він обрав, оскільки мав досвід та навички керування транспортним засобом та їздив цією дорогою неодноразово. Як саме сталась ДТП він не може згадати. Пам`ятає, як автомобіль перекинувся, він запитав: «Всі живі? Вилазьте з машини». Він виліз з транспортного засобу через вікно», - йдеться у тексті вироку. Ще двоє чоловіків зуміли вибратись із автівки.

Для двох інших та поїздка стала останньою. У них залишилось по троє дітей.

У суді прокурор позицію щодо необхідності призначення обвинуваченому покарання за ч.4 ст.286-1 КК України у виді позбавлення волі на строк 8 років із позбавлення права керувати транспортними засобами на строк 8 років.

Рідні одного із загиблих погодились із позицією прокурора, інші ж просили 12 років позбавлення волі, а сторона захисту – 7.

Суд призначив йому покарання у вигляді 10-ти років позбавлення волі та позбавлення права керувати транспортними засобами на 10 років. Вирок суду може бути оскаржено до Рівненського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Також рідні подали позови про відшкодування моральної шкоди.  Загальна сума на всіх потерпілих склала понад 1,2 млн гривень.

Читайте також