Ранній підйом: суперздібність для обраних чи набута навичка?

фото ілюстративне

Прокидатися зранку і зробити багато корисних справ – річ не з легких, особливо для тих, хто любить посидіти до 2-3 ночі.

Головну роль у цьому грають вік і стать, пише канал  24 з посиланням на журнал "Единственная".

Після 30 людям зранку прокидатися набагато легше. А якщо до цього додати кілька важливих факторів – фізичне та психічне здоров’я, екологію та спосіб життя – то можна прокидатися о 5 ранку.

Навіть якщо у людини генетична пристрасть до нічного життя, то її можна здолати. Для цього спробуйте змінити спосіб життя – орієнтуватися по сонцю – спробуйте розпланувати свої справи відповідно до світлового дня. Ввечері вимикайте будь-яке джерело світла, можна відкласти техніку, до прикладу, телефони та комп’ютер.

Якщо людина наполегливо прагне прокидатися зранку, то у той час, коли потрібно спати, спробуйте забрати всі подразники. Сон має тривати до сходу сонця. Можна також створити власний ритуал, який допоможе швидше прокинутися – зарядка, контрастний душ чи улюблена пісня на всю гучність.

До слова, вчені зі Швеції встановили зв’язок між тривалістю життя та тривалістю сну. Вони виявили, що звичка відсипатися до полудня на вихідні позитивно впливає на організм людини.

Читайте також