Райлікарня на Рівненщині отримала спецавтомобіль "швидкої" від польських колег

Нещодавно з Гощанської лікарні вилучили на потреби армії один із трьох автомобілів швидкої допомоги. Буквально через три дні після цього лікарня отримала подарунок із Польщі – спеціальний автомобіль "швидкої" допомоги марки «Фольксваген Транспортер». Про це повідомляє газета "Рідний край". 

Подарунок від польських колег гощанські медики отримали в рамках Угоди про партнерську співпрацю між Люблінським повітом Люблінського воєводства у Республіці Польща та Рівненським районом. До слова кажучи, підписання угоди відбулось в онлайн-форматі в переддень повномасштабного вторгнення росії в Україну - 23 лютого.

Автомобіль не новий – 2008 року виробництва. Проте зі слів головної лікарки закладу Галини Козяр-Грицак, він значно ліпший від наявного в лікарні найліпшого автомобіля швидкої допомоги марки «Тойота».

Медичний салон автомобіля обладнаний ношами-каталкою, дефібрилятором, системою постачання кисню тощо. Крім того, польські колеги передали гощанським медикам також медичний одяг, мішки Амбу (ручний апарат для штучної вентиляції легень, – авт.), перев’язувальні матеріали, ковдри, шприци для ін’єкції тощо.

Читайте також