«Разом боремося із негодою у Рівному», - Володимир Дяк

Попри складні погодні умови, рівненські комунальники продовжують працювати. Про це повідомив заступник міського голови Рівного Володимир Дяк.

За його словами, наразі на вулицях міста пліч-о-пліч з комунальними службами працюють військові ЗСУ, поліція, рятувальники, волонтери, приєдналися також активісти з Нацкорпусу.

«Щодо складних ділянок дороги в місті, - продовжує Володимир Дяк, - це підйоми. На допомогу рівнянам, які потрапили в снігову пастку, приходять і комунальні служби, і поліцейські, рятувальники. На підмогу місту поліція надала БТР, який активно включився в негоду. Військові розчистили підходи та під’їзди до медичних закладів. Громадський транспорт допомагали рятувати джипери. Що важливо, ми теж залучили до боротьби з опадами техніку приватних структур. Вночі спецмашини вивозили сніг на відведені майданчики. Дякую усім за допомогу в подоланні негоди».

Володимир Дяк додає, що наразі на таких майданчиках провели трамбування снігу важкою технікою.

«Щодо вивозу сміття в місті - комунальники працюють. Та все ж є проблеми з під‘їздами до місць складання твердих побутових відходів. Проблема не стільки в кількості снігу, а в припаркованих обабіч автівках. Рівняни можуть не хвилюватися: сміття вивозиться вчасно», - додає керівник КП «КАТП 1728» Сергій Марчук.

Гарний приклад, якому варто наслідувати, показують працівники УЖКГ та ЦНАПу. Перші самостійно розчистили пішохідні зони біля управління, а працівники ЦНАПу також долучилися до загальноміського прибирання снігу. Зокрема, прибрали зупинки громадського транспорту.

Прибудинкову територію приводять в порядок і ОСББ. Як приклад - ОСББ «Ріверсайд» на вул. Небесна Сотня,66.

«В перший день сильних снігопадів, 9 лютого, ми вирішили найняти ескаватор. Машина розчистила шар снігу на парковці біля будинку. А самі мешканці лопатами відкидали сніг біля під‘їздів», - розповідає голова ОСББ «Ріверсайд» Діана Бойко.

До слова, таких прикладів по місту не один - мешканці ОСББ по вул. Київській,44 теж взялися розчищати прибудинкову територію.

Читайте також