Рекорд із дзвіночками та Батьківський флешмоб: чим дивуватимуть випускники у Рівному?

Фото - Сім Днів

Перший  у Рівному рекорд зафіксували в 2006 році. Саме тоді більше 3 тисяч людей одягли український одяг і прийшли на майдан Незалежності. Цього ж року вирішили встановити ще один рекорд – «Наймасовіша хода із шкільними дзвінками під час святкового параду випускників». Долучаться до його встановлення випускники  рівненських шкіл, а також їх батьки та друзі. Організатори розповідають, паралельно буде ще й Батьківський флешмоб, який закінчиться дзвоном, який «підхоплять» випускники, які рухатимуться від перехрестя Соборна-Пушкіна до майдану.

«Цього року Батьківський флешмоб об’єднав 18 закладів освіти, є 71 учасник. Приємно, що цього року в нас є 5 повноцінних сімей – мама, тато і дитина. Вони під час Батьківського флешмобу стоять у першій шерензі. Коли ми почали танцювати, захотілося чогось більшого. З рекомендації одного  чоловіка, який  сказав, що треба робити рекорд, це Олександр Курсик. Все воно закрутилося і виникла ідея і бажання зробити рекорд України», - Мар’яна Кузьмич

Шеренги рухатимуться колоною по вулиці Соборна, під час руху триматимуть в руці дзвіночок та дзвонитимуть у нього. Точка фіксації - Соборна,18. Саме тут колони повинні бути чітко сформованими, адже саме за ними будуть рахувати кількість учасників. Нечітка хода означатиме мінус десятки-сотні незарахованих учасників. Фіксувати цей рекорд будуть представники  Національного Реєстру рекордів України. 

«Остаточний збір усіх випускників – майдан Незалежності, де будуть присутніми випускники усіх шкіл, усі батьки. У минулому році ми вперше спільно з пані Мар’яною проводили Батьківський флешмоб. Ми побачили, що він вдався, що є попит. У цьому році ми вирішили його провести знову. В процесі нашої роботи, буквально в останній тиждень, з’явилася ідея стосовно Всеукраїнського рекорду. Розглядали різні варіанти його проведення, тут дуже багато технічних моментів, ми мали одне бачення, але є бачення людей, які фіксуватимуть цей рекорд», - розповів начальник управління освіти Рівного Василь Харковець.

Усього в рекорді братимуть участь 1325 випускників, їх батьки та друзі. Колони очолюватиме адміністрація кожної школи. Вже сформовані колони будуть чекати в парку ім. Шевченка. Стартуватиме школа № 19 і завершуватиме процесію 28-ма.  Збір учасників о 17.30. 

 «Ініціатива була дружини. Я прийшов її підтримати, коли вона записувалася, але Мар’яна вплинула на моє рішення, але я не шкодую, що так все вийшло. Дуже позитивно і дуже потужний заряд енергії отримав від тих, поки що тренувань, а завтра, напевно, буде вибух», - поділився враженнями учасник флешмобу Володимир Козловський.

Тобто, Батьківський флешмоб закінчуватиметься дзвоном і переймуть всі випускники, які будуть підходити до майдану. Для батьків дзвоники будуть кованими, виготовлені спеціально для цього заходу. Загалом для встановлення Рекорду України потрібно понад 3 тисячі дзвіночків.

Також варто зазначити, що на момент ходи та флешмобу буде перекрито рух центром міста від вулиці Кн. Ольги. 

Читайте також