Ретроградний Меркурій 30 травня - 23 червня 2021: чого чекати у цей період

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Під час ретроградного Меркурія можна зайнятися справами, які давно відкладали.

Меркурій — найближча до Сонця планета, яка не відходить від нього далі 28 градусів. Символізує мислення як сприйняття і обмін товарами та інформацією, її аналіз, оцінку. Також відповідає за угоди, покупки, поїздки, взаємини ділового характеру, в яких немає емоцій, розповідає астрологиня Марина Скаді, передає ТСН.

Навчання, передусім конкретне, практичне, а не духовно-філософське. Свідомий бік людини виражається через Меркурій. Планети в Сонячній системі обертаються навколо Сонця фактично еліптичними орбітами. Три рази на рік по три тижні може здатися, що планета "зупиняється" і рухається в протилежному напрямку — проти ходу Сонця. Це явище ретроградності Меркурія — видимий рух планети, що спостерігається з Землі. Це є лише візуальним сприйняттям, але не відповідає реальному руху небесного тіла.

Механізм настання ретроградності будь-якої планети представлений трьома обертаннями:

  • у кожної планети свій період обертання, оскільки віддаленість від Сонця різна
  • Сонце так само проходить свій шлях (видимий з Землі) по небесній сфері, який представляє замкнуту орбіту через 12 зодіакальних сузір'їв. Цей шлях називається екліптики і вимірюється 1 роком
  • обертання Землі (як і кожної іншої планети) навколо своєї осі

У певні періоди часу ці три обертання створюють потужні енергетичні потоки, але в дійсності Меркурій продовжує свій рух і не змінює своїх показників. На Землі рух планети сприймається і проявляється в іншому варіанті, протилежному прямому — в астрології це називається період ретроградності.

Меркурій в давньоримській міфології — бог-покровитель торгівлі, прибутку і збагачення. До його атрибутів належать жезл кадуцей, крилаті шолом і сандалі, а також грошовий мішечок. Знак Близнята належить до мутабельного хреста, збирає і передає далі інформацію, ідеї і знання. Завдання мутабельного повітря в цьому і полягає — бути посередником, в процесі взаємообміну ментальними, інтелектуальними та інформаційними складниками нашого життя.

Ретрорух планети за знаком Близнят впливає на бізнес, який може сильно постраждати через неправильний аналіз або помилкові розрахунки. Багато людей в цей період часто не знають, що хочуть, і відмовляються від угод, договорів або товарів.

У періоди ретроградності Меркурія потрібно більше часу, витрат енергії і сил, для вирішення питань. Виникають складності в поїздках, проблеми з документами, виявляються помилки, сповільнюються роботи. Цього разу ретрофаза Меркурія відчуватися буде максимально сильно, тому що планета перебуває в знаку свого управління — Близнятах. Тому не рекомендується починати нові важливі процеси і справи в період від 30 травня по 23 червня. З огляду на, що від 26 травня до 10 червня коридор затемнень по осі Близнята — Стрілець, то несприятливий період починається раніше — від 26 травня. Запізнення, затримки, скасування рейсу, збої зв'язку — звичайна справа в цей період. Втрачаються листи, папери, ключі, гальмується будь-яка діяльність. Автомобілі, комп'ютери, побутова техніка можуть виходити з ладу. Те, що куплено за  ретроградного Меркурія, може виявитися непотрібним, невідповідним, бракованим.

Під час ретроградного Меркурія можна зайнятися справами, які давно відкладали. Це найкращий період для того, щоб зупинитися, проаналізувати своє життя і зайнятися роботою над помилками. Часто саме в цей час вдається повернути людей, з якими з яких-небудь причин взаємини закінчилися.

Перша половина червня особливо складна, тому що тримається напружений аспект Меркурія і Нептуна, а також до 11 червня — коридор затемнень. Квадратура Меркурій-Нептун підсилює багато негативні проявів цього періоду, наприклад, люди із найбільш довжелезним язиком схильні обдурювати одне одного, плести інтриги, розпускати плітки і чутки. Недомовленість і нерозуміння ситуації може призвести до непоправних наслідків. Можна легко заблукати в дорозі. Збільшується кількість крадіжок, втрати документів, ключів.

Від 14 червня справи йдуть набагато краще: гармонійний аспект між ретро-Меркурієм і ретро-Сатурном, полегшує процес концентрації і сприйняття інформації, однак, поспішати, в будь-якому разі, не варто.

Джерело - ТСН.

Читайте також