Революційна петиція у Рівному

Більше 3000 дітей щороку відмовляють у відвідуванню садочків через відсутність місць.

Чому революційна, бо вона може реально вирішити ситуацію з чергами у дитячих садочках міста. Мова про петицію до міського голови Рівного за номером 456, яка з’явилася 25 жовтня. Тобто від цього дня за цю пропозицію можна проголосувати на сайті Рівненської міської ради в розділі “Електронні петиції”

Ні для кого не секрет, що ситуація із чергами в міські садочки Рівного критична. І тут, як ніколи, доречно приватному бізнесу протягнути руку допомоги для міста. Зараз у Рівному відкрито досить багато приватних садочків, деякі з них, такі як «BabyLand», навіть ліцензовані. На останній сесії Рівнеради 24 жовтня депутат міської ради Анатолій Чугуєвець повідомив, що нині запланована побудова другого ліцензованого приватного садочка в мікрорайоні Басів Кут. Сам садочок запроектований на території старого приміщення 14 школи. 

На фото: депутат Чугуєвець, який розповідає про будівництво приватного садочку на Басів Куті

Міський голова Рівного Володимир Хомко на тій же сесії переконував присутніх у тому, що побудова приватних садочків у Рівному набуває неабиякого інтересу у приватного бізнесу. Зокрема, до того як обласне УКБ взялося за будівництво горезвісного садочку на Північному - цю ідею готові були втілити приватники.

На фото Володмир Хомко – міський голова Рівного

Отже,  у міської влади може з’явитися реальний інструмент вирішення проблеми із чергами у садочках міста. Це можна зробити підтримавши ініціативи бізнесменів та багатих людей міста – будувати дитячі садочки. Тим паче, що за таким принципом проблему із чергами у садочки майже вирішили  у Львові та Києві.

Чи піде Рівне шляхом революційного вирішення проблеми чи й далі буде накопичувати проблеми буде залежати зараз від нас з вами – саме ми можемо підтримати або не підтримати петицію до міського голови. А далі міський голова та депутати винесуть або ж ні «Програму підтримки приватних садочків» на сесію для відповідного затвердження.  

Ось посилання на петицію. Почитайте повний текст. І підтримайте «садочкову революцію» у Рівному! Наші дітки заслуговують на хороші садочки. Повний текст петиції:http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/4487

ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ:

З метою забезпечення прав дітей дошкільного  віку на здобуття освіти у закладах освіти м. Рівного приватної форми власності, розвитку мережі закладів освіти, покращення стану їх матеріально- технічної бази, створення додаткових місць у дошкільних закладах освіти, а також надання фінансової підтримки закладам освіти, які не належать до власності територіальної громади м.Рівного,  дотримання конституційних прав мешканців м. Рівного на освіту.

На виконання статті 89 Бюджетного кодексу України, статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", статей 11, 66, 78, 79 Закону України "Про освіту", частини другої статті 19,статті 37 Закону України "Про дошкільну освіту", з метою розвитку мережі закладів дошкільної освіти та задоволення потреб громадян в здобутті дошкільної освіти в комунальних закладах дошкільної освіти територіальної громади міста Рівного та інших суб'єктах освітньої діяльності, що забезпечують здобуття дошкільної освіти, у тому числі, приватних або корпоративних закладах дошкільної освіти міста, з метою забезпечення доступу до дошкільної освіти, просимо доручити управлінню освіти і науки Рівненського міськвиконкому розробити та винести на розгляд депутатам Рівнеради для затвердження «Програму надання фінансової підтримки закладам дошкільної освіти м. Рівного приватної форми власності на 2020- 2024 рр.».

Читайте також