Результати карантинних обмежень на Рівненщині: у трьох районах нульова захворюваність

Сьогодні під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін розповів, які результати обмежень, які діють у області, вже проявились і чи планують можновладці приймати кардинальні заходи запобігання поширенню коронавірусу.

За словами чиновника, обласний штаб з протидії коронавірусу і комісія з ТЕБ і НС постійно проводять моніторинг епідемічної ситуації в області.

"Станом на середу показники інцидентності становлять 26,47. Це високий показник, адже наголошую, що захворюваність на 100 тисяч населення протягом 7 днів не повинна перевищувати показника 12. Що стосується попередніх днів, ми трішки знизили захворюваність. Позавчора це був показник - 30,18. Вчора це був показник – 30,53. Ситуація покращується у Рівненському регіоні", - зазначив пан Подолін.

Як повідомляє заступник голови РОДА, у області продовжують тестувати всіх потенційно хворих на коронавірусну інфекцію. Працюють повноцінно дві лабораторії  - обласний лабораторний центр і Центр громадського здоров’я.

"На сьогодні вже три райони області мають нульову захворюваність: Демидівський, Дубровицький, Зарічненський райони. Також позитивні показники відслідковуються у Радивилівському та Корецькому районах. Що стосується зростання, у нас дійсно у Млинівському районі збільшилась кількість хворих на коронавірус. Тому ми надсилаємо відповідні рекомендації районній комісії ТЕБ і НС Млинівської РДА по карантинних заходах. Будемо це відслідковувати. Що стосується решти районів області, послаблень ми не проводимо", - повідомив пан Подолін.

Читайте також