Результати карантинних рейдів на Рівненщині: майже 600 адмінматеріалів та три провадження

На Рівненщині із початку дії "червоної" зони, 26 жовтня, працівники поліції під час перевірок щодо дотримання карантинних заходів склали на суб'єктів господарювання та їхніх працівників 118 протоколів за ч. 1 статті 44-3 КУпАП. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. 

Ці порушення стосувались відсутності COVID-сертифікатів, або наявності їх лише з однією дозою, а також перевищеної кількості пасажирів в транспорті. 

Також за ігнорування маскового режиму та відсутність документів було винесено 480 постанов за частиною 2 статті 44-3 КУпАП. 

У той же час за трьома фактами використання підроблених COVID-сертифікатів було порушено три кримінальні справи: два у Рівному та одну - у Сарнах. 

Так, один підробний документ було виявлено у працівниці торгового центру, а в автомобілі 18-річного рівнянина знайшли 13 фіктивних сертифікатів. 

До поліції також надійшло звернення від медиків про підробку сертифікатів, які виявили прикордонники під час митного контролю. Наразі за цим фактом триває перевірка та встановлюються причетні до цього правопорушення особи. 

Читайте також