Рідному батьку не хочуть віддавати сина, мама якого загинула в ДТП біля Рівного?

Фото - Обозреватель

Майже тиждень тому в дорожньо-транспортній пригоді неподалік Рівного розбилась сім’я - 37-річна Вікторія, 34-річний Андрій Герасимчук, а також їх півторамісячний син Тарас.

Про це пригоду ми писали тут: На Рівненщині у автотрощі загинуло подружжя та маленька дитина (ВІДЕО)

У загиблої Вікторії залишився 14-річний син від першого шлюбу. Після смерті матері в деяких засобах масової інформації почали з’являтись публікації про те, що нібито доглядати за хлопцем будуть рідні загиблої, адже рідній тато з ним не спілкується.

Батько Максима Антон Виговський спростував інформацію про це. З матір'ю хлопця вони не жили вже десять років. 

Раніше Антон працював машиністом на Львівській залізниці, а останні чотири роки перебував у Польщі, тож бачитись із сином так часто, як хотів, не міг. А після трагедії він готовий як забрати його до себе, так і врахувати бажання дитини залишитися в Рівному, але, однозначно, не з чужими людьми. Батько Антона, рідний дід Максима, також готовий взяти дитину до себе. Також ще є тітка юнака по матері, яка теж не збирається його залишати.

«Я є його рідний батько, ніколи не відмовлявся від нього, нікуди не зникав і тому, як дізнався про ДТП, одразу виїхав до сина. Але мене до нього навіть не підпустили. Сказали, що він нібито не хоче зі мною говорити і на мої дзвінки він не відповідав. Це неправда, що ми не спілкувалися і я не брав участь у його житті. Незважаючи на те, що ми жили окремо, я завжди підтримував зв'язок з сином, спілкувався і надавав матеріальну допомогу», - розповідає Антон Виговський.

За словами Антона, рідні вітчима Максима запропонували йому добровільно відмовитись від сина. До того ж, спілкуватись їм не дозволяють.

«На даний момент мені практично не дають спілкуватися з сином і активно налаштовують його проти мене родичі зі сторони загиблого вітчима. Ця родина, фактично чужі йому люди, хочуть позбавити мене батьківських прав. Мені навіть надійшла пропозиція від них добровільно відмовитися від сина. При цьому, до мене дійшла інформація, що таке їх несподіване бажання обумовлене передусім наявним майном дитини, яке залишилося йому в спадок від матері. Тому вони переконують Максима, що я наркоман, злодій, аферист і т.д. Звичайно, це неправда, і я дуже здивований агресивною позицією цих людей проти мене», - додає Антон Виговський.

Антон переконаний, що його малолітнього сина можуть ошукати:

«Можливо, я і не був найкращим батьком у світі, але передусім я бажаю добра своїй дитині, дбаю про його інтереси і про його майбутнє. І мене дуже бентежить зараз ця ситуація, при якій мою неповнолітню дитину можуть ошукати і залишити в майбутньому без нічого».

ОНОВЛЕНО: після публікації цього матеріалу до нас у редакцію звернулась колега загиблих Вікторії та Андрія. Вона не захотіла, аби ми публікували її ім'я та прізвище, тож, подаємо на правах анонімності. Жінка розповіла, що її обурили слова колишнього чоловіка її знайомої.

«Антон (батько Максима, - авт.) як людина – непоганий, але він потрапив під вплив друзів і з цими наркотиками не міг зав’язати. Тато, який працював начальником депо, прикривав його. Дійшло до того, що Антона як машиніста з депо не випускали, він по депо маневри робив. Потім він навіть розбирав колії, гайки викручував, болти і здавав. Його зловили на гарячому і поперли. Відносно того, що Андрієва мама претендує на ту квартиру – це брєд. Це дитя, цей Максим, звик уже до цієї бабусі. Розказували, він часто їздить у село до неї, він тягнувся до мами Андрія. Андрій був дуже хорошою людиною. Навіть люди з їх села, які були на похороні, розказували, що це дитя так горнулось до тої бабусі, яка йому чужа людина. Віка завжди казала, що син не називав Антона татом. Ніколи. Він казав на нього "Антон".

З Вікою ми працювали в одній установі. Вона така світла і добра людина. Андрій був дуже відповідальний, кар’єрист і серйозні посади займав. Він був дуже хорошим. Все залежить від виховання батьків, вважаю. Я на стороні дитини і вона має сама зробити свій вибір, але писати, що та сторона претендує на квартиру…

Щодо майна, то у Віки дві квартири. Відповідно, цій дитині воно відходить. Який смисл тій мамі претендувати на те все, якщо вона й так сина втратила.

Колега, яка була на похороні, розказувала, що на похорон приїхав Антон зі своєю дівчиною чи жінкою, його батько із жінкою і дід навіть не обняв, не пригорнув малого. Цей Максим із ним весь час сварився, втікав. Той щось до нього чіплявся. Цілу ніч перед похороном цей Антон йому наярював, дитя не хотіло трубки брать. Казав, що не хоче його знать і бачить.

Інші люди, які були на похоронах, розказують, що Максим втікав від нього, сварився в голос і не признавав його. Питав, де він був 13 років, я тебе не знаю, не признавав навіть його».

Читайте також