Рівне отримало Почесний Прапор від Ради Європи

Фото з фейсбуку

Місто Рівне за активне просування європейських цінностей отримало відзнаку Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це інформують у Рівненській міській раді.

Підкомітет з питань Приза Європи прийняв рішення про присвоєння місту РівнеПочесного Прапора, що є другим рівнем в системі нагород Парламентської Асамблеї Ради Європи. 

Це стало можливим завдяки промоційній роботі міста, та запровадженні нових стандартів в роботі органів місцевої влади, як відкритість, доступність, орієнтованість на потреби кожного містянина, а також просування європейських цінностей

Відповідно до регламенту ПАРЄ, у випадку нагородження Почесним Прапором або Почесною Відзнакою, переможці організовують публічну церемонію у своєму місті, де представник Ради Європи урочисто передає символічний прапор владі міста.

Така церемонія відбулась у Рівному, де відзнака Почесний Прапор Парламентської Асамблеї Ради Європи була офіційно вручена Рівненському міському голові Олександру Третяку депутатом Верховної Ради України, Членом Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Юлією Овчинниковою під час святкових заходів присвячених Дню Міста.

До слова, ще з 2014 року управлінням з питань стратегічного розвитку та інвестицій була розпочата робота з налагодження співпраці між муніципалітетом та Парламентською Асамблеєю Ради Європи. А вже у квітні 2015 року на черговій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, за рішенням комітету соціальних питань, охорони здоров’я та сталого розвитку ради Європи, місту Рівне вручили почесний Європейський Диплом, першу сходинку в системі нагород Ради Європи.

Читайте також