Рівне співпрацюватиме з Нідерландами (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Рівненщину відвідала делегація Посольства Королівства Нідерланди в Україні. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Метою візиту стало поглиблення співпраці з областю. Зокрема, визначення можливостей залучення інвестицій та реалізації взаємовигідних проектів у аграрному секторі.

Радник з питань сільського господарства Посольства Каролін Спаанс та Почесний консул Королівства в Західній Україні Андрій Гринчук зустрілися із заступником голови Рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко. 

Дипломатам презентували інвестиційний та агропромисловий потенціал області, а також пріоритетні напрямки розвитку.

Як розповіла Світлана Богатирчук-Кривко, серед основних цілей у розвитку Рівненської області - формування потужних ОТГ, секторальна децентралізація, інвестиційна діяльність та туризм.

«Якщо порівняти зовнішньоторговельний оборот між Рівненщиною і Нідерландами, у 2017 році він склав 16,8 мільйонів доларів та збільшився на 94%, порівняно з попереднім роком. Королівство тісно співпрацює з нашими підприємствами деревообробної промисловості, сільського господарства, а також у сфері ІТ-технологій. Ми зацікавлені в тому, щоб інвестори приходили до нашої області», - зазначила заступник голови ОДА.

Як зауважив, Почесний консул Андрій Гринчук, їх завдання та зацікавленість у розвитку економічної сфери мають конвертуватися у зростання цих цифр.

В свою чергу, Каролін Спаанс відзначила, що серед основних напрямків, які найбільше приваблюють голландську сторону, це молочна промисловість, вирощування картоплі, переробка продукції та біоенергетика. А також, проекти з логістичних питань та водних ресурсів.

Під час зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю із залученням торгово-промислової палати, Агенцій регіонального розвитку та «ІнвестІнРівне».

Читайте також