Рівне вперше потрапило у "червону" зону: які обмеження чекають на містян

Фото - ілюстративне

З понеділка у Рівному почнуть діяти обмеження та заборони червоного рівня епідеміологічної небезпеки. Рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС місто вперше потрапило до найсуворішої, червоної карантинної зони. У понеділок, 26 жовтня, заплановане засідання міської комісії ТЕБ і НС, де офіційно встановлять перелік усіх обмежень.

Наразі відомо, що громадський транспорт у Рівному зупиняти не планують. Так само працюватимуть ТРЦ, продуктові магазини, ринки, кафе та ресторани. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Під забороною - робота розважальних та культурних закладів, зокрема кінотеатру, театру. Заборонено відвідувати соціальні та реабілітаційні заклади, крім тих, що надають послуги екстренно.

Крім цього, у "червоній" зоні заборонено проводити спортивні змагання всеукраїнського рівня. Відомо також, що "Укрзалізниця" припиняє продаж квитків зі станцій, які перебувають у "червоній" зоні. У Рівному буде заборонена посадка пасажирів на поїзди.

Досвід інших міст, які раніше потрапили до "червоної" зони:

У Полтаві та Сумах навіть у "червоній" зоні працювали фітнес-клуби, дитсадки, водночас школи та виші перевели на дистанційне навчання.

Нагадаємо, у Рівному школярі до 2 листопада перебуватимуть на канікулах.

 

Читайте також