«Рівнеазот» наростив обсяги виробництва кисню для медзакладів

З початку цього року "Рівнеазот" виробив та поставив в медзаклади Рівненської, Волинської та Житомирської областей 8685 балонів з киснем. У жовтні відбулась рекордна поставка – 2885 балонів. Про це повідомила пресслужба підприємства. 

«Ми виготовляємо кисень цілодобово. Підприємство надає кисень у розпорядження Міністерства охорони здоров’я, а Міністерство координує розподіл балонів між лікарнями. Ми оперативно реагуємо на потреби медицини у кисні, адже мова йде про людські життя. У жовтні наш завод збільшив виробництво кисню до 2885 балонів. В листопаді, станом на 08.11.2021 року ми вже відвантажили 2408 балонів. Хіміки спільно з медиками працюють 24/7», – коментує головний інженер ПpAT «Pівнеазот» Володимир Коваленко.

«Насправді, перші перемовини з РівнеАзотом на цю тему ми провели давно. Керівництво підприємства тоді пішло назустріч керівництву області та назустріч усім мешканцям нашого краю. Як мінімум це той резерв нашої області, який допомагає нам проходити ці пікові періоди пандемії», - зазначає заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. 

Як зазначається, відвантаження кисню проводиться з дотриманням усіх правил безпеки. Кисень, який виробляється на «Рівнеазоті», відповідає нормативним вимогам до медичного кисню.

Раніше повідомлялось, що допомогу від підприємства отримало десять медичних закладів Рівненської області: Рівненська обласна лікарня, центральна міська лікарня, військовий госпіталь, Рівненська міська поліклініка №2, а також заклади Дубна, Здолбунова, Корця, Рокитного, Костополя, Клеваня та Острога.

Читайте також