Рівненщина долучиться до всесвітньої кампаніїї «16 днів проти насильства»

До Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства» у Рівному проведуть пресбрифінг. Захід відбудеться завтра, 22 листопада.

Головний меседж прес-брифінгу – інформувати громадськість про кампанію, які заходи будуть проведені в її рамках. Окремо, фахівці різних служб розкажуть про те, як захистити себе та своїх рідних від насильства, куди можна звертатися за допомогою потерпілим.

Спікерами заходу будуть фахівці обласного департаменту соцзахисту населення, служби у справах дітей, соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, психологи,  юристи, поліцейські та громадськість.

Початок проведення 11 година. Місце проведення: майдан Просвіти, 1, м.Рівне, Рівненська ОДА, 6 поверх, 601 аудиторія.

Довідково Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.

Щорічна акція «16 днів проти насильства» ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства у 1991 році. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими можливостями, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі. Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також