Рівненщина готується до першого етапу вакцинації

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Заступниця начальника управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олена Гандзюк розповіла про підготовку області до першого етапу вакцинації. Поки невідомо скільки вакцин надійде на Рівненщині, однак першочергово будуть щеплювати медпрацівників та людей похилого віку.

Відомо також, що вакцинація буде повністю добровільною для усіх груп населення..

- У першому етапі вакцинації мобільні бригади будуть їхати до тих груп, які критично мають ризик заразитися коронавірусом -  при професійній діяльності та у віковому розрізі. Таких груп у Рівненській області буде 5. Вони сформовані по територіальному принципу, по кількості населення. Це місто Рівне, Рівненський район, Дубно, Сарни та Вараш. Ці бригади будуть виїжджати та вакцинувати ту цільову групу, яка передбачена в нашому першому етапі - медичні працівники, які надають допомогу хворим з коронавірусом та заклади, які знаходяться під опікою управління соцзахисту, - розповіла Олена Гандюк. 

В області готуються дослідити можливість розгортання пунктів щеплень та проведення навчання серед бригад, які проводитимуть вакцинацію. В управлінні охорони здоров'я Рівненської ОДА зазначають, що готові до великої кількості відмов у проведенні щеплень, а перелік тих, кого вакцинуватимуть збирають вже зараз.

Читайте також