Рівненщина: місцеві бюджети отримали 38 мільйонів гривень податку на нерухомість

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що у першому півріччі до місцевих бюджетів регіону надійшло 38,0 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  Це на 423 тис.грн. більше, ніж за цей період торік.

Зокрема, юридичні особи перерахували до бюджетів громад  26,7 мільйона. Від фізичних осіб скарбниці отримали 11,3 мільйона.

Майже 28% від загальних надходжень забезпечили власники майна у м. Рівне – 10,4 мільйона. Платники міста Вараш спрямували 2,9 мільйонів, Рівненського та Костопільського районів - по 2,8 мільйона гривень.

Податківці нагадують, у 2020 році громадяни сплачують податок за 2019 рік. Обчислення суми податку з об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється податковим органом за місцем реєстрації. Податкові повідомлення-рішення, у яких зазначена сума нарахованого податку та відповідні платіжні реквізити, на які слід сплатити податок, надсилались платнику податку податковим органом до 1 липня 2020 року, а сплатити суму зазначеного в них податку потрібно протягом 60 днів після отримання.

Якщо власники нерухомості, які мають платити податок, не отримали податкове повідомлення-рішення, то вони можуть звернутися до податкової служби за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних.

Читайте також