Рівненщина незабаром може отримати дві новенькі "швидкі"

http://oblrada.rv.ua

Два нові автомобілі швидкої медичної допомогиJAC Brand цього року мають надійти в область в рамках урядової угоди з Китаєм. Вони працюватимуть на базі комунального закладу  «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради. Відповідний проект рішення буде винесено на найближчу сесію обласної ради 27 липня. Повідомляє сайт Рівненської обласної ради.

За Угодою між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки, Міністерство охорони здоров’я України має отримати 50 автомобілів швидкої JAC Brand, китайського виробництва, як гуманітарну допомогу. 44 з них розподілені між обласними центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, ще 6 надійдуть закладам охорони здоров’я МНС та військовій частині Нацгвардії.

На сьогодні триває процедура прийняття техніки з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст. З листом і проханням не зволікати з відповідним  рішенням, до Рівненської обласної ради та інших рад звернулося Міністерство охорони здоров’я України.

Нові автомобілі, оснащені сучасним обладнанням, частково поліпшать ситуацію з автопарком комунального закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради, вважає його керівник, депутат обласної ради Андрій Бортник. Адже, за його словами, 40% техніки, на якій сьогодні працюють медики, давно застаріла.

Читайте також