Рівненщина отримає додатковий апарат штучної вентиляції легень

Міністерство охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я України отримали від Фонду Ріната Ахметова засоби індивідуального захисту для лікарів і медичне обладнання. Це посилить медичне забезпечення країни для запобігання можливого поширення коронавірусу COVID-19, повідомили в МОЗ.

Медична система України готова реагувати на випадки COVID-19 та забезпечена достатньою кількістю необхідного обладнання. Допомогу від Фонду буде направлено в лікарні Рівненської, Тернопільської, Закарпатської та Полтавської областей. Зокрема, будуть передані апарати штучної вентиляції легень і кисневі концентратори для них; ізольований мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих; захисний біологічний і протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою; захисні одноразові комбінезони; інфрачервоні термометри із лазерною указкою; захисні маски. Таке спецобладнання є необхідним для можливих пацієнтів із серйозними ускладненнями дихальної системи. Унікальний ізолювальний мобільний бокс гарантує нерозповсюдження інфекції від зараженого хворого. Водночас шість ізольованих рукавів забезпечать лікарям безпечний доступ до пацієнта.

Напередодні Фонд передав Міністерству охорони здоров’я України один мобільний апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ) і концентратор кисню.

Нагадаємо, в Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу в інфекційних лікарнях. В українських лікарнях є 2,5 тисячі інфекційних боксів, в інфекційних лікарнях 605 апаратів штучного дихання. Цього достатньо для реагування на можливі випадки поширення коронавірусної інфекції. За потреби будуть залучені апарати штучного дихання з інших лікарень. Система діагностування захворювання налагоджена.

Читайте також