Рівненщина отримала німецько-американську вакцину Pfizer: зробити щеплення зможуть не всі

Рівненська область отримала перші 1 170 доз вакцини Pfizer/BioNTech. Вона розроблена німецькою та американською компаніями. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні.

У першу чергу нею щеплять підопічних і працівників інтернатів області. Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

За тим, ця вакцина розрахована на працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Якщо Ви не підпадаєте під ці категорії, але хочете вакцинуватись проти коронавірусу, потрібно зареєструватись. Зробити це можна декількома способами:

Однак, у такому випадку вам введуть вакцину AstraZeneca/Covishield.

«Вас вакцинують залишками доз вакцини AstraZeneca/Covishield і будуть вакцинуватись особи, які не підпадають, відповідно до дорожньої карти, залишковими дозами вакцини. Наразі Pfizer вакцинуємо тільки ту групу населення, яку я зазначив – підопічні інтернатних закладів, а також їх працівників», - пояснив Олег Вівсянник.

Вакцина Pfizer потребує особливих умов зберігання - із дотриманням температурного режиму – мінус 60 до мінус 80.

Наразі нею вакцинує одна бригада.

«Сьогодні в нас в області працює одна бригада, проте, проходить навчання бригад і найближчим часом буде працювати достатня кількість бригад для того, щоб провести вакцинацію у встановлені терміни», - додав начальник обласного управління охорони здоров’я.  

До слова, Pfizer/BioNTech - це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. 

Фото Рівненської ОДА.

Читайте також