Рівненщина продовжила співпрацю з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (ФОТО)

фото - Фейсбук

21.11.2018 року Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій. РІВНЕ приймало групу експертів з корпорації НЕФКО для продовження співпраці з реалізації спільних проектів спрямованих на впровадження енергоефективних заходів щодо об’єктів бюджетної сфери. 

Відбулась перша робоча зустріч в рамках проекту «Впровадження енергозбереження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне» (НЕФКО-3). Проект передбачає залучення фінансування від Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО в розмірі близько 5 млн. євро, в тому числі приблизно 30% з них грантових коштів від Фонду Е5Р. Кошти буде спрямовано на впровадження повної термомодернізації в 30 об’єктах бюджетної сфери.

- Приємно вражає активна робота та ініціативність місцевої влади Рівного, щодо впровадження заходів енергоефективності та термомодернізації - відмітив Денніс Хамро-Дроц, інвестиційний менеджер компанії. - Місто має високий потенціал для продовження співпрації з Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО

Нагадаємо, що місту Рівне вже вдалося реалізувати спільно з НЕФКО проект з впровадження енергозберігаючих заходів (НЕФКО-1: ЗОШ № 18, 27), яке супроводжує Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій. Це дало суттєвий результат значної економії коштів на енергоносіях, покращився температурний режим у приміщеннях, що створило комфортніші умови для перебування учнів та працівників закладів.

Також, наразі проводиться активна підготовка до провадження заходів з енергозбереження у НВК № 26 (в рамках проекту НЕФКО-2).

Читайте також