Рівненщина продовжила співпрацю з Вармінсько-Мазурським воєводством ще на 3 роки (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Плідну співпрацю Вармінсько-Мазурського воєводства та Рівненської області підкріпили підписанням Плану заходів на наступні три роки - 2018 – 2020 роки. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Документ підписали голова ОДА Олексій Муляренко та Маршалек воєводства Густав Марек Бжезін під час урочистостей з нагоди відзначення 15-річчя міжрегіонального  співробітництва.

У міському будинку культури Рівного зібралися представники Маршалківського уряду, консул Республіки Польща у Луцьку, керівники обласної влади, РДА та ОТГ.

«Це важливий день для міжнародного співробітництва Рівненщини. Ми підводимо підсумки і плануємо подальшу роботу. Проводячи аналогії певних реформ, зокрема децентралізації, ми використовуємо досвід сусідньої держави. Якщо в Польщі реформи проходили десятиріччями, то ми використовуємо експрес-методи у реформуванні нашої країни. А польський досвід нам у нагоді», - зазначив Олексій Муляренко. 

Зокрема, за 15 років співпраці вдалося реалізувати проекти в сфері охорони здоров’я, пожежної безпеки, освіти, туризму. За прикладом Ольштину, на Рівненщині успішно втілена ініціатива розвитку туристичних інформаційних центрів. Також вдалося відновити двосторонню співпрацю між обласною дитячою лікарнею та воєводською спеціалізованою дитячою лікарнею. Завдяки навчанню, яке пройшли рівненські лікарі в Ольштині, та придбаному новому обладнанню були проведені перші спільні малоінвазивні операції для дітей Рівненщини. Хороші враження залишив українсько-польський телерадіофестиваль «Калинові мости».

У свою чергу Маршалок висловив сподівання на успішне продовження співпраці:

«Ми вражені темпами реформ, які відбуваються в Україні. Вітаємо Рівненщину із хорошим рейтингом Кабінету Міністрів – 2 місце за результатами 2017 року. Ми готові ділитися своїм досвідом, а також повчитися і у вас».

Таким чином, наступні три роки Рівненщина та Вармінсько-Мазурське воєводство планують співпрацювати у напрямку розвитку місцевих аеропортів, у сферах туризму, культури, медицини та сільському господарстві. Розширять партнерські стосунки і на рівень ОТГ. Розвиватимуть відносини нацменшин, адже, як виявилося, в даному воєводстві представлена найчисельніша українська діаспора.

Під час заходу польські колеги презентували Вармінсько-Мазурське воєводство. Мова йшла про економіку та туристичний потенціал.

Читайте також