Рівненщина стала "зеленою": що тепер дозволено

фото - ілюстративне/відкриті джерела

Відсьогодні, 9 червня, Рівненська область перебуває у "зеленій" карантинній зоні. Нові рівні епіднебезпеки встановило Міністерство охорони здоров'я. За останніми даними, усі регіони України перейшли з жовтої у зелену зону.

Нагадаємо, 7 червня Кабмін послабив умови входження регіону до "зеленого" рівня епідемічної небезпеки, а також послабив обмеження для роботи закладів харчування і проведення масових заходів.

Тепер культурні, спортивні, розважальні, релігійні, наукові та інші заходи можна проводити із заповненістю на дві треті місць. Ідеться зокрема про стадіони, кінотеатри та ресторани.

Крім того, уряд узагалі скасував обмеження на кількість учасників масових заходів, якщо в усіх відвідувачів є негативний тест на коронавірус, який зробили не пізніше як за 72 години до події, або ж якщо відвідувачі мають підтвердження повної вакцинації.

Також Кабінет міністрів дозволив закладам харчування працювати цілодобово, виключивши пункт про заборону роботи після опівночі.

Водночас у "зеленій" зоні зберігається обов'язковий масковий режим, перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на місцях для сидіння.

Для того, аби нові послаблення карантину вступили в дію, їх мають прийняти на місцевих комісіях ТЕБ і НС.

 

Читайте також