Рівненщина вийшла із "червоної" зони карантину

Вісім областей, зокрема і Рівненщина вийшли із "червоної" зони епіднебезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов. 

Комісія прийняла рішення вивести із "червоної" зони Донецьку, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Луганську, Львівську, Одеську, Рівненську, Херсонську області та місто Київ. Із 7 грудня ці регіони переводять у "жовту" карантинну зону. 

Нагадаємо, відсьогодні було посилено карантин у "жовтих" карантинних зонах. У першу чергу зміни торкаються невакцинованих. 

Так, відвідувати громадські заклади зможуть відвідувати ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини. Крім того хоча б одну дозу щеплення повинні мати усі працівники готелів, ресторанів та спортзалів. Для відвідування громадських закладів можна також використовувати негативний ПЛР-тест, який чинний 72 години, чи сертифікат про одужання. Водночас у "жовтих" зонах скорочується дія "жовтого" сертифікату - з 120 днів до 30 днів. 

Також бізнес зобов'язаний перевіряти у відвідувачів COVID-сертифікати зчитуванням QR-коду у мобільному додатку "Дія". У випадку відсутності зазначених документів власник закладу може понести покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень. 

Читайте також