Рівненщина вперше за довгий час не увійшла до трійки лідерів за поширенням COVID-19

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні під час щоденного брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін повідомив, що за довгий час Рівненщина вперше не увійшла у трійку лідерів за динамікою поширення коронавірусної інфекції в Україні.

Станом на 12 червня у Рівненській області зафіксовано 11 нових хворих на ковід. Це один мешканець міста Дубно, три мешканці смт Володимирець, три мешканці Березнівського району, 1 людина з Рівненського району та одна людина з Сарн. Вік хворих від 22 до 72 років.

Станом на сьогодні з початку карантину Рівненська область має 2242 особи з діагнозом коронавірус. З них 155 дітей.

"Тішить те, що деякі заходи зробила влада, в тому числі, керівники наших лікувальних закладів. Кількість медиків з позитивним результатом ПЛР практично не збільшується. Що стосується людей, які ви здоровіли, їх сьогодні в області вже 1200. Це теж позитивна динаміка", - зазначив пан Подолін.

Заступник повідомив і хороші новини.

"Дуже приємно, що сьогодні вперше на брифінгу міністра охорони здоров’я наша область не звучала у трійці лідерів. Наразі лідирує Львівська область (12 нових випадків), Вінницька область і місто Київ", - додав чиновник.

За його словами, до ОДА надходять звернення – чому комісія ТЕБ і НС на Рівненщині не послаблює карантин.

"Аргументом є досвід міста Києва. Там послабили карантин і відкрили транспортне сполучення. Там різко збільшилась захворюваність. Тому, карантинні заходи будуть послаблені у Рівненській області лише при можливості", - наголосив Подолін.

Читайте також