Рівненщина закупила 19 апаратів для експрес-визначення тропоніну

Фото - відкриті джерела

В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ СВІТОВОГО БАНКУ «ПОЛІПШЕННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НА СЛУЖБІ У ЛЮДЕЙ» ОБЛАСНЕ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ПІДПИСАЛО УГОДУ НА ЗАКУПІВЛЮ 19 ПРИСТРОЇВ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ТРОПОНІНОВИХ ЕКСПРЕС-ТЕСТІВ. ЗГІДНО УМОВ ДОГОВОРУ КИЇВСЬКА КОМПАНІЯ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ» МАЄ ПОСТАВИТИ ДО КОЖНОЇ РАЙОННОЇ ЛІКАРНІ ОБЛАСТІ ПРИСТРОЇ, ЩО ДОЗВОЛЯТЬ БІЛЬШ ТОЧНО ТА ЯКІСНО ДІАГНОСТУВАТИ ІНФАРКТИ У ПАЦІЄНТІВ.

– Досить часто кардіологи стикаються із ситуацією коли пацієнт звертається до лікаря із задавненим інфарктом, тобто інфарктом, якому 2-3 дні. Тож для того, аби визначати чи був у пацієнта інфаркт, наше управління в межах проекту Світового банку закуповує апарати для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіо-маркерів, які будуть передані до кожної районної лікарні області, – розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.

Разом з цим Юрій Осіпчук зазначає, що закуплені апарати можуть більш ширше використовуватися. Адже, окрім тропонін-тесту, вони визначають ще цілу низку параметрів. Зокрема, вони дозволяють визначати рівень цукру в крові та діагностувати ряд захворювань внутрішніх органів пацієнтів.

У свою чергу керівник групи консультаційної підтримки проекту на Рівненщині Сергій Рибачок підкреслює, що дана закупівля стала черговим етапом реалізації проекту, і обладнання через два місяці буде доставлене до районних лікарень області.

– Згідно контракту компанія «Хімлаборреактив» має два місяці для постачання апаратів до лікарень області. Тож уже восени цього року кардіологічні відділення районних лікарень отримають ці універсальні апарати, – зазначає Сергій Рибачок.

Читайте також