Рівненщина залишається в "помаранчевій" зоні: відбулось засідання комісії ТЕБ та НС

Рівненщина залишається в "помаранчевій" зоні.

Про це повідомив голова РОДА Віталій Коваль.

Таке рішення сьогодні прийняла державна комісія з питань ТЕБ та НС.

«Рівненщина на межі потрапляння у «червону» зону. Ситуація дещо стабілізована, зокрема, по лінії екстреної медичної допомоги суттєвого зростання не має. Але показники госпіталізації і завантаженості ліжок викликають насторогу», - прокоментував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Головні показники:

- Різниця між госпіталізованими і виписаними хворими, що в середньому складає 35 пацієнтів.

- Відсоток смертності найнижчий в Україні – 1,28.

Саме ці показники дозволили залишитися Рівненщині в "помаранчевій" зоні. А також правильний маршрут пацієнта та робота на первинній ланці. 

"Разом з тим рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС посилюємо контроль над дотриманням карантинних обмежень. Лише за минулий тиждень Держпродспоживслужба та поліція перевірили біля 1000 суб’єктів господарювання, 11 розважальних закладів,170 перевізників", - додав Віталій Коваль.

За його словами, обласна комісія буде порушувати перед МОЗ питання щодо включення до резерву Диспансер радіаційного захисту населення. А відділення ендокринології і муковісцидозу медзакладу перевести до Рівненської обласної лікарні. Це дасть можливість розгорнути додаткові 200 ліжок в обласному центрі.

Читайте також