Рівненщині повернули майно на понад 210 тис. гривень

фото ілюстративне

Прокуратура вчерговий раз захистила майнові інтереси Городищенської сільської ради на суму 210 тис. гривень

Органи прокуратури Рівненської області продовжують вживати заходи щодо повернення у комунальну власність приміщень, наданих в оренду чи користування з порушенням вимог законодавства.

Так, Сарненською місцевою прокуратурою з’ясовано, що нежитлове приміщення культурно-дозвіллєвого комплексу в с. Городище Березнівського району одне із товариств з обмеженою відповідальністю використовувало незаконно, без достатніх правових підстав, оскільки договір користування майном між ним та сільською радою укладено з порушенням вимог чинного законодавства.

З цих підстав, а також з метою захисту державних інтересів та майнових прав територіальної громади,Сарненська місцева прокуратура пред’явила до суду позов з вимогою повернути у комунальну власність приміщення, вартість якого становить 210 тис гривень.

Під час судового розгляду справи товариство добровільно виконало позовні вимоги прокуратури та повернуло сільській раді приміщення, у зв’язку з чим  господарським судом Рівненської області 26.03.2019 винесено ухвалу про закриття провадження.

Загалом, завдяки втручанню органів прокуратури Рівненської області захищено майнові інтереси Городищенської сільської ради Березнівського району шляхом повернення їйз початку 2019 року нерухомого майна з незаконного володіння загальною вартістю 630 тис гривень.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також