Рівненщині увійшла у п`ятірку областей країни з актуальними НГО

Рівненська область входить в ТОП-5 областей України, за кількістю населених пунктів, де оновлена повторна НГО

Рівненська область по всіх 1026 населених пунктах забезпечена актуальною нормативною грошовою оцінкою.

У 2018 році повторно розроблені технічні документації з нормативної грошової оцінки (далі НГО) земель 238 населених пунктів області.

Як повідомив начальник ГУ Держгеокадастру у Рівненській області Роман Мигаль: “Рівненська область входить в ТОП-5 областей України, із найбільшим відсотком оновлення НГО земель населених пунктів (74 % до потреби). Станом на 01 січня 2019 року у Рівненській області 268 населених пунктів потребують оновлення НГО, з них на сьогоднішній день: 50% - розроблено і затверджено, інші перебувають у стадії розробки.

Так як, НГО землі є базою оподаткування земельним податком. Хочу звернути особливу увагу на те, що місцевими радами потрібно заздалегідь подбати про розроблення технічної документації з НГО земель населених пунктів, адже відповідно до ст. 18 ЗУ “Про оцінку земель” НГО земель проводиться не рідше ніж раз на 5-7 років. Часто виникає ситуація, що місцева рада замовляє технічну документацію коли добігає до закінчення строк дії попередньої. Саме органи місцевого самоврядування найбільше зацікавлені у її перегляді та поновленні, адже це дає можливість збільшити надходження до місцевих бюджетів та поліпшить фінансово - економічний стан”. (Див. інфографіку в розрізі областей ).

Читайте також