Рівненщину відвідала делегація із Польщі

Аби підсумувати уже пророблену роботу та намітити стратегію співпраці надалі,  на Рівненщину прибула польська делегація Гміни Видміни на чолі з Головою Муніципалітету Радославом Крулем.

В Рівненській ОДА відбулася зустріч із заступником голови облдержадміністрації Світланою Богатирчук-Кривко, першим заступником голови облради Сергієм Свисталюком та заступником голови Клеванської селищної ради Володимиром Мокляком.

Нагадаємо, у 2017 році була підписана угода про міжнародну співпрацю, метою якої стало встановлення партнерських відносин між громадою Видміни та громадою Клеваня.

«Наші регіональні відносини перейшли в нову якість. Якщо раніше це було на рівні воєводства і області, повіту та району, то тепер між собою угоди підписують об’єднані громади та гміни. Як приклад – Клеванська та Бугринська ОТГ. І якщо раніше контакти були в галузі культури, освіти, спорту, то тепер перейшли на економічну складову», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

В свою чергу Радослав Круль зауважив, що співпрацею з Клеванською громадою вони задоволені, адже ОТГ має великий потенціал, а також відзначив позитивні зміни, які активно відбуваються на Рівненщині.

«Я переконаний, наше співробітництво посилиться. Ми вражені вашим Тунелем кохання, і тим як ви працюєте над залученням туристів. Ми також думаємо над тим, яким чином залучити туристів з азійських країн. Нас вражає і те, як ви вкладаєтесь у розвиток освіти, будівництво садочків і шкіл, адже насамперед важливим є не запізнитися з освітою людей. Тож розвиток такого типу співпраці важливий для нас», - розповів Голова Муніципалітету.

Гості з Польщі повідомили про найближчі плани на майбутнє, зокрема, участь клеванських дітей у місцевому святі Гміни в вересні цього року, а також налагодження молодіжного обміну.

Читайте також