Рівненська обласна дитяча лікарня приймає діток із коронавірусом

Один із корпусів Рівненської обласної дитячої лікарні облаштували для прийому діток із коронавірусом. Хоча, вони хворіють рідше, також потребують висококваліфікованої допомоги в лікуванні інфекції, а "дитячі" ліжка в міській лікарні були перепрофільовані у "дорослі". Про це заявила заступниця начальника управління охорони здоров'я Олена Гандзюк.

За її словами, від 22 жовтня обласна дитяча лікарня внесена до переліку медичних закладів області, що надають допомогу хворим із коронавірусом.

"Як буде надаватись допомога пацієнтам без ковіду? Через те, що в обласній дитячій лікарні є окремий вхід, є можливість розділити потоки, ж боксовані палати. На сьогодні вже в лікарні прийнято до цього часу і проліковано 12 дітей із ковідом. Але маленькі пацієнти, які не мають цього діагнозу вони так само можуть отримати допомогу. На жаль, враховуючи епідеміологічний показник у нашій області, швидше за все, з понеділка плановий прийом у лікарнях буде припинено через те, що Рівне у "червоній" зоні. На сьогодні ще допомогу отримати можна", - розповіла Олена Гандзюк.

 

Читайте також