Рівненська облрада не змогла проголосувати за заборону Московського патріархату - не зібрали кворуму

Сьогодні на позачерговій сесії Рівненської облради депутати не змогли проголосувати за проект рішення щодо заборони Московського патріархату. Адже для цього не зібралось необхідного кворуму. 

У залі було 24 депутати при необхідних 33. У повному складі прийшли фракції "ЄС", "Радикальної партії" та частково "Свобода". Не прийшли депутати від "Слуги народу", "Батьківщини", "За майбутнє" та "Сили та честі". 

На початку сесії депутатам ввімкнули сюжет із села Онишівці, що у Дубенському районі, де під час фестивалю, прославляли російського імператора та просили прощення у його сім'ї. Також показали кадри із Висоцька на Сарненщині, де вірянка МП сказала, що "Путін - Бог та Цар". 

- Вкотре акценую. що питання заборони Московського - це не питання Бога, це не питання віри, це не питання духовності, це питання свободи релігії, що чітко закріплено в Конституції, це питання національної безпеки України...

- Багатьох цікавив механізм виконання рішення. Чи буде наше рішення декларативним, чи воно буде дієвим. На моє глибоке переконання, наше рішення є цілком дієвим. Статути релігійних громад має право скасовувати, вносити зміни лише обласна державна адміністрація. У нашому рішенні ми зобов'язуємо її вчинити дії, які в їхніх повноваженнях. Причина таких дій - це невиконання вказаниими громадами закону №2662, який зобов'язував громади, центр яких находиться у державі-агресорці, внести відповідні зміни до своїх статусів та означити це. Однак, жодна громада цих вимог не виконала...

- У мене сумніву немає, що після сьогоднішньої сесії будуть пояснення - що не такий проект рішення, хоча я вкотре наголошую, що він розроблявся експертами, юристами і зробити такий проект рішення був лист до кожної фракції. Будуть заклики, що не на часі... - сказав голова Рівненської облради Сергій Кондрачук. 

Читайте також