Рівненська ОДА остаточно програла суд проти свого колишнього керівника

Верховний суд відмовив Рівненській ОДА у відкритті касаційного провадження на рішення апеляційного суду у справі про відшкодування шкоди, завданої незаконним звільненням працівника. Мова йде про колишнього голову ОДА Олексія Муляренка, який у 2017 році звільнив свого першого заступника Юрія Приварського. 

Нагадаємо, підставою для звільнення Приварського стало те, що він погодив ив відпустку начальнику управління водних ресурсів Сергію Васильєву, якого мали звільнити. Перший довів незаконність свого звільнення у суді, а також стягнув з Рівненської обласної адміністрації понад 235 тисяч гривень за час вимушеного прогулу. 

Рівненська ОДА безуспішно намагалась повернути ці кошти через суд. Згодом у серпні 2020 року звернулась до суду проти Олексія Муляренка та намагалась з нього стягнути майже 324 тисяч гривень. У травні 2021 року міський суд частково задовольнив позов та стягнув на користь адміністрації 178 тисяч гривень. Утім, у жовтні цього року апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції. 

У листопаді Рівненська ОДА звернулась до Верхового суду із касацією. Та суд відмовив у відкритті провадження: 

Вивчивши касаційну скаргу та додані до неї матеріали, Верховний Суд дійшов висновку про відмову у відкритті касаційного провадження, оскільки касаційна скарга подана на судове рішення у справі з ціною позову, що не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а тому за законом не підлягає касаційному оскарженню, - йдеться в ухвалі суду. 

 

 

Читайте також