Рівненське підприємство перепрофілювалося у штаб гуманітарної допомоги, щоб допомагати українцям, які опинилися в облозі

Працівники групи підприємств “Захід-трансбуд” та “Захід-Бетонбуд” з початком війни, кардинально змінили свій вектор роботи. Тепер тут, поряд з виробництвом бетону та будівельним підприємтсвом облаштували волонтерський штаб, який займається прийомом та доставкою гуманітарної допомоги в регіони, які перебувають в облозі, а також військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особами в Рівному. Про те, як вдається волонтерити на потреби усієї країни нашим журналістам розповіли власники бізнесу Ілля Шакирзян та його наречена Богдана Філіпова, які координують прийом гуманітарних вантажів.



Серед волонтерів, які допомагають сортувати допомогу тут можна побачити підприємців, працівників державних установ, біженців, а також усіх, кому не байдужа доля співвітчизників, що стали заручниками путінського терору.

Власник підприємства Ілля Шакирзян розповідає, що все почалося з телефонного дзвінка - знайомі в Італії запропонували відправити до України першу вантажівку з ліками та продуктами харчування, щоб допомогти військовослужбовцям, які йдуть захищати країну у “гарячі точки”.

“На початках ми справлялися власними силами, працівники зібралися і за кілька годин ми розібрали першу вантажівку. Ми все посортували, відправили для військових, для переселенців, і зробили кілька фото і відео для італійців, які формували нам цю допомогу. Вони були так вражені і розчулені словами подяки, що за кілька днів до нас їхала вже наступна вантажівка, а потім ще і ще… так з нашого підприємства утворився волонтерський склад гуманітарної допомоги. І люди побачили, що і куди ми все відправляємо, і що ця допомога реально необхідна багатьом у різних куточках України. І вже за тиждень нам допомагали це все розвантажувати волонтери, які до цього ніколи не були знайомі”, - розповідає Ілля Шакирзян.

Наречена Іллі - Богдана на початку плела маскувальні сітки, але коли товарів на складі побільшало почала фасувати медикаменти та разом із фармацевтами координувати відправки тим, хто цього потребує.


 

“Тут усе дуже швидко перелаштовується під те, що нагально потрібно. Прийшли волонтери плести маскувальні сітки, приїхала вантажівка - ми всі почали розвантажувати та фасувати товар. Отримали потребу від військової частини, лікарні чи дитячого будинку, почали завантажувати автомобіль на відправку. У нас тут все працює, як злагоджений механізм”, - ділиться враженнями Богдана.

Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян розповідає, що за останні два тижні на склад, яким керує його син Ілля, приїхало більше 20 вантажівок з країн Європи - Італії, Німеччини, Польщі, Нідерландів. Кожному, хто допомагає збирати допомогу для України в Рівненській міській раді готують листи подяки, за всю зібрану допомоги. Хоч і мінімально, але в такий спосіб намагаються висловити слова подяки за підтримку та допомогу у такий складний для України час.

“Я не втомлююся говорити “дякую” усім цим людям - і тим які перевозять цю гуманітарну допомогу, і тим, хто займається збором і сортуванням, і тим, хто жертвує усім чим може для потреб наших людей. З такою світовою спільнотою друзів ми обов'язково переможемо, адже з Україною увесь світ, - зазначає Віктор Шакирзян. - Я дуже радий, що мої діти в такий спосіб долучилися до волонтерського руху і не шкодуючи свого часу і сил організували такий гуманітарний тил для наших військових. Я, як батько і як громадянин пишаюся ними”.

Робота на підприємстві кипить з самого ранку і до пізньої ночі, адже вантаж сюди доставляють навіть уночі. Тож доки у різних містах нашої країни точаться бої, тут, у Рівному, волонтери у режимі 24/7 роблять усе можливе, щоб допомогти і підсили наших захисників та тих, хто опинився у біді. Адже лише разом усі ми зможемо подолати ворога.

Читайте також