Рівненське сміття може отримати шанс на переробку: питання вивчатиме спеціальна комісія

Ілюстративне фото

Рівненська громада щодня генерує до 250 тонн несортованих відходів - біологічні рештки, пластик, метал, скло. З кожним роком їх обсяг збільшується. Тож влада міста шукає шляхи залучення інвестицій для переробки сміття. Рівне часто отримує заявки на впровадження сучасних підходів до поводження із відходами. Тож за ініціативи секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна для розгляду пропозицій інвесторів сьогодні на сесії утворили спеціальну комісію. 

Її члени більш детально вивчатимуть кожен варіант, аби визначити переваги та недоліки співпраці для Рівненської територіальної громади. Головою охбрали очільницю постійної комісії з питань міського господарства, транспорту, зв’язку та екології, депутатку з фракції «Рівне Разом» Катерину Марчук. До складу також увійшов секретар міськради Віктор Шакирзян, депутати Володимир Валявка, Сергій Васильчук, Роман Денисюк, Оксана Майборода, Володимир Хомко та Юрій Чаборай. 

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян акцентував увагу на тому, що місто потребує якнайшвидшого вирішення питання поводження з побутовими відходами. 

«У нас в місті є проблема з побутовим сміттям, яку треба якнайшвидше вирішити. Маємо пропозиції від різних інвесторів. Нині створили комісію, яка детально вивчить усі пропозиції і лише після цього будемо приймати рішення. Ми повинні обрати найкращий і найприйнятніший варіант для нашої громади. Маємо гіркий досвід з тим заводом, який був створений на нашому полігоні. Дуже погано, що він не працює. Депутатська комісія робитиме усе, аби місто таки отримало сміттєпереробний завод і ми закрили питання із утилізацією відходів», - зазначив Віктор Шакирзян. 

Нагадаємо, нещодавно відбувся депутатський день, під час якого презентували проект німецько-української компанії “BIT GmbH” із будівницва сміттєпереробного заводу з виробництвом біогазу, електроенергії та піролізного палива. Попередня вартість цього проекту оцінюється у 25 мільйонів євро. 70% витрат (17,6 млн євро) готовий взяти на себе німецький інвестор, інші кошти повинні віднайти у міському бюджеті.

Читайте також