Рівненські активісти купалися в Усті: що з цього вийшло?

Фото - Екоклуб

Рівненський Екоклуб приєднався до Міжнародної акції на захист річок "Big Jump" від WWF в Україні. Конкурс покликаний привернути увагу до важливості захисту річок та показати любов до чистих та повноводних водойм.

Учасники акції повинні були викласти фото, де вони стрибають у річку. На фото, що предеставлене Екоклубом Рівного, чоловік стрибає в Устю у спеціальному костюмі. Таким чином активісти вкотре зазначають, що єдина місцева річка є дуже забрудненою.

"Понад усе ми би хотіли зробити красиве фото, де молодь біжить до води та зі сміхом стрибає до прозорої, здорової річки. Але єдина річка у Рівному - Устя - зовсім не схожа на цю мрію. Цвіла, смердюча, з дохлою рибою, багном, старими черевиками та іншим непотребом, колись мальовнича річка сьогодні гине на наших очах. Її отруюють базари, забудова просто на березі, десятки труб, якими стікають нечистоти з будинків рівнян та інші відходи. А ще - байдужість людей та міської влади, для яких річка уже давно приречена та нецікава. Цими фото ми говоримо всьому світу: "Нам соромно! Ця #річка_має_жити. І ми, Екоклуб і більше 20 волонтерів та 100 активних рівнян, зробимо для цього все, що в наших силах"." - йдеться на сторінці Екоклуб.

Читайте також