Рівненські ансамблі сучасного танцю повернулися лауреатами із Міжнародного фестивалю-конкурсу

Ансамблі сучасного танцю міського палацу культури «Діалог» та «Dia-Danсe» повернулися лауреатами першого ступеня із Міжнародного фестивалю-конкурсу «LEGA ART FEST», що відбувся у польському місті Олецько. У конкурсі брали участь 200 учасників із Польщі та України. Рівненщину представляли міський палац культури та палац культури і спорту «Хімік».

- «LEGA ART FEST» - це міжнародний проект співпраці між Польщею та Україною, зокрема з викладачами кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету та осередком спорту та рекреації «Лега» міста Олецько, - розповідає керівник зразкового ансамблю сучасного танцю міського палацу культури «Діалог» Елла Манелюк. – У фестивалі-конкурсі Вармінсько-Мазурського воєводства представляли вокал і хореографію 200 учасників із Польщі та України. Окрім рівнян, на фестивалі були ще й танцювальні колективи із Хмельницька та Харкова. Ми представили чотири хореографічні постановки, усі стали лауреатами першого ступеня. Поляки тепло приймали українців, були вражені організацією та технікою виконання вокалу і хореографії. Мер міста особисто зустрівся із керівниками, потиснув руку кожній дитині. А ще нас запросили на день міста Олецько, що відбудеться у липні 2020 року. Кароль Собчак сказав, що з гордістю представить наші колективи високим гостям.

«LEGA ART FEST» відбувся за підтримки міського голови міста Олецько Кароля Собчака. Під час поїздки до Польщі діти не лише брали участь у фестивалі, а й побували на екскурсії у Варшаві та Любліні.

Наступна подорож зразкового ансамблю сучасного танцю міського палацу культури «Діалог» у Литву на фестиваль «Art- Dialoguys».

За інформацією пресслужби МПК

Читайте також