Рівненські футболісти-АТОвці - у числі найкращих на заході України (ФОТО)

В Рівному футбольна зустріч між командами учасників АТО завершилась нічиєю. Цими вихідними на рівненському стадіоні «Авангард» у спортивному двобої зійшлися футбольні команди учасників АТО з Рівного та Львова. Календарний матч відбувся під егідою федерації Футболу України в межах Чемпіонату учасників АТО.

Хоч вільних місць на трибунах було чимало, підтримати своїх футболістів зібралися декілька десятків родин діючих та колишніх військовослужбовців Збройних Сил України, які впродовж гри палкими емоціями супроводжували успіхи та невдачі улюбленців.

Перед початком гри тренер рівненської команди «Рівне АТО» майор ЗС України Олександр Жур представив учасників гри та наголосив, що вікова категорія учасників цієї гри складатиме від 20 до 42 років,

До речі, минула зустріч між цими командами у Львові, в травні цього року, закінчилася, як і ця з рахунком 0:0.

- Рівненська команда в цьому складі вже існує три роки. Вперше, в 2016 році, серед 9 команд Західного регіону ми вибороли друге місце та брали участь в Лізі учасників АТО. В цьому році теж плануємо взяти призове місце, щоб продовжити грати в Києві за право називатися першими.

Крайня гра була в Ужгороді, де рівненчани виграли 5:1 у команди «Прикарпаття АТО». Ігри відбуваються щонеділі, почергово вдома – на виїзді і навпаки. Вже в серпні «Рівне АТО» гратиме зі своїми бойовими побратимами із Тернополя.

Натомість, старший викладач кафедри фізичного виховання спеціальної фізичної підготовки і спорту головний тренер команди «Легіон АТО» Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підполковник Василь Дзяма зазначив, що незважаючи на ще одну нічию, між цими командами результатами він задоволений. За словами офіцера з кожним роком формат проведення футбольних двобоїв розширюється, збільшується кількість команд та їх учасників.

Окрім цього, одним із важливих завдань даного чемпіонату являється реабілітація воїнів АТО. Ця ідея дуже хороша, адже багато діючих та колишніх військовослужбовців – учасників бойових дій ще більше здружилися, мають чудову нагоду побачитися, підтримувати один-одного.

Рівненська команда – це сильні суперники. Впродовж трьох років ми постійно граємо з ними на рівних. Незважаючи на всі зусилля з обох боків в сьогоднішніх зустрічі знову перемогла «дружба», – зазначив він.

Згідно календарного плану Міністерства молоді та спорту України з квітня по вересень проводяться ігри у два кола в Західному регіоні. Всього 9 команд – 8 зустрічей на своєму полі та 8 в гостях. Фінальні ігри відбудуться вже в Києві з 8 по 12 жовтня.

Повідомляє прес-офіцер Міністерства оборони України  

в Рівненській області підполковник Віктор Шубец

Читайте також