Рівненські митники оформили понад 22,5 тис. декларацій

З початку поточного року  Рівненською митницею ДФС за принципом «єдиного вікна» вже оформлено 22510 митних декларацій.  Про це сьогодні повідомив в.о. начальника Рівненської митниці ДФС Іван Іванов.

Сьогодні ми відзначаємо позитивні тенденції у роботі з використанням «єдиного вікна». Наразі все більше підприємців використовують цей порядок контролю за переміщенням товарів через митний кордон України, оскільки це сприяє безперешкодному здійсненню зовнішньоекономічної діяльності суб`єктами господарювання передусім у плані спрощення процедури митних оформлень і зменшення корупційних ризиків.

Нагадаємо, що автоматизована система «єдине вікно» у пунктах митного контролю запрацювала з 1 серпня 2016 року. Дана процедура має на меті пришвидшити здійснення оформлення експортно-імпортних операцій. Система є повністю автоматизованою і дозволяє подавати документи один раз в одне місце. «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, що дозволяє контролюючим органам та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України і про результати здійснення державних видів контролю.

Повідомляє Рівненська митниця ДФС

Читайте також